söndag 24 februari 2008

Storm

Fick träffa lilla Theodor igår, han är nu nio dagar gammal (eller var det igår) och hur söt som helst, han verkar va väldigt snäll också, klagade ingenting fast vi var så många som vill hålla honom och ta kort. Hoppas det inte dröjer för länge innan jag får träffa honom igen.

Det blev för övrigt inget Gina Tricot i fredags eftersom jag fick in lite pengar så åkte vi till Ikea i Jönköping istället, vilket kanske inte var en helt bra ide. Det var ju stormvarning men jag tänkte inte så mycket på det eftersom det brukar va varningar och sen blir det inte så mycket med det hela. Men vi kände när vi åkte hem att det kom riktiga kastvindar och tog tag i bilen och när vi var en bit från Tidaholm såg vi en bil med varningsblinkers på och såg i sista sekunden att det låg en stor gran över vägen men det gick att ta sig förbi men vi tänkte att eftersom vi knappt såg den och att vi ändå åkte på rätt sida av vägen där det gick att komma förbi var det bäst att stanna och varna övriga. Hade någon åkt i 90km/h skulle det smällt ordentligt. Så vi och ett par bilar till stannade, några försökte dra i granen men det gick inte att flytta den, räddningstjänsten larmades men inget hände, vi stod där i 1,5 h utan att någon kom och med tiden kom det inga vanloiga personbilar heller och vi fattade att det måste ligga träd på fler ställen. Under tiden vi stod där var det rena fyverkerierna i skogen vid ett par tillfällen också när träden föll över ledningar och det var också folk från Tidaholm energi eller nåt sånt som var först på plats och antagligen tyckte dom synd om oss för de sågade isär granen så vi kunde dra ner den i diket. Det var ju inte alls deras ansvar egentligen och egentligen behövde vi ju verkligen inte stannat där men det känns bra att ha förhindrat en olycka för det var ingen tvekan om att någon hade kört i granen. Sen spelade det nog ingen större roll var vi stod eftersom vi bara kom en kilometer innan det var stopp igen men nu låg träden över hela vägen så det var omöjligt att komma förbi. När vi väl kom förbi såg vi spår efter träd som de slängt ner i dikena på fem eller sex ställen. Så det tog oss fyra timmar att åka hem ifrån Jönköping... Missade ju naturligtvis Let´s Dance men jag ska se reprisen om en stund.

Igår efter att träffat Theodor åkte vi till Lidköping för att fira mamma och Johan, tyvärr var min moster sjuk så hon kunde inte komma, det blev iaf skapligt lyckat trots lite sådär mat, köttet var inte direkt medium stekt utan allderles för rött för min smak.

Inga kommentarer: